Home

Aanpak knelpunten in de WWZ

Minister Asscher heeft onlangs aangekondigd dat de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) op een aantal punten zal worden aangepast. Het gaat hier om de ketenregeling bij seizoensarbeid, de regeling om in de CAO af te wijken van de transitievergoeding en om compensatie van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. Het kabinet reageert hiermee op de knelpunten bij werkgevers over de effecten van de WWZ. Volgens de minister van Sociale Zaken worden de doelstellingen van de wet (nog steeds) breed gedragen door kabinet, werkgevers en werknemers, maar “vraagt de wet in de uitvoering op onderdelen om bijsturing”. Het kabinet, de coalitie en de sociale partners zijn het erover eens dat hierbij snelheid is geboden. Lees hier de volgende drie knelpunten die zullen worden aangepakt. lees meer »

23/5/2016 
door Iris Pieterson – van Hassel

Iris Pieterson – van Hassel

Advocaat

Betrokken en gedreven arbeidsrechtadvocaat, gespecialiseerd in de retailbranche, houdt van een sportieve uitdaging.

Sector: Retail & Horeca

CV via LinkedIn

T +31 172 - 41 98 44
E pieterson@tk.nl

Verkoop voorraad Perry Sport en Aktiesport: inkoop- of verkoopwaarde naar banken?

De curator van het eind februari 2016 failliet verklaarde Unlimited Sports Group (USG), het moederconcern van Perry Sport en Aktiesport, trok een tegen een aantal banken aangespannen kort geding op het laatste moment in. Deze banken, Rabobank, ING Bank, Deutsche Bank en America Merill Lynch, financierde USG en hebben daarbij onder andere een (stil) pandrecht op de voorraden van Perry Sport en Aktiesport verkregen. lees meer »

Gerrit-Jan de  Bock
19/5/2016 
door Gerrit-Jan de Bock
Gerrit-Jan de  Bock

Gerrit-Jan de Bock

Advocaat

Doortastend procesadvocaat, nuchter en gepassioneerd tegelijk, altijd gericht op resultaat ook in mijn vrije tijd met racefietsen.

CV via LinkedIn

T +31 71 - 535 80 38
E debock@tk.nl
Mededinging: kent u de regels?

Klik hier voor alle evenementen.

 

Cursus Gezondheidsrecht

Op 26 mei van 09.00 uur tot 10.00 uur geeft mr. Dick Timmermans de cursus Gezondheidsrecht. De cursus gaat over de nieuwe Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

26 mei 2016

Cursus Bestuurdersaansprakelijkheid/Corporate Governance

Op 31 mei 2016 van 13.00 uur tot 17.15 uur vindt de cursus Bestuurdersaansprakelijkheid plaats.

31 mei 2016

Onderwijscafé Holland Rijnland

Het tweede Onderwijscafé vindt plaats op donderdag 16 juni a.s. en heeft als thema medezeggenschap binnen het onderwijs.

16 juni 2016

cursus Omgevingswet

Op 22 maart heeft de Eerste Kamer de Omgevingswet aangenomen. Als alles volgens planning verloopt, zal de nieuwe Omgevingswet in 2018 in werking treden. Wat verandert er voor u?

23 juni 2016

Op de hoogte blijven

Regelmatig publiceren we over actuele onderwerpen en reageren we op ontwikkelingen in onze sectoren.
Nu inschrijven