Aanbestedingen: de ins en outs van de erkenningsregeling voor speciale sectoren


De erkenningsregeling, die alleen in de speciale sectoren bestaat, biedt de mogelijkheid om lijsten van erkende ondernemers op te stellen die geacht worden aan de geschiktheidseisen voor bepaalde typen opdrachten te voldoen. Te denken valt aan werken onder spanning, zoals de bovenleiding van het spoor. Een belangrijke reden om dergelijke lijsten op te stellen, is de complexiteit van die opdrachten die het veelal noodzakelijk maakt om over zeer specialistische vaardigheden en speciaal gereedschap en materieel te kunnen beschikken.

Over de erkenningsregeling is weinig literatuur voorhanden en in de jurisprudentie is zij vrijwel non-existent. Toch wordt er in de praktijk wel degelijk gebruik gemaakt van erkenningsregelingen.

In mijn artikel verduidelijk ik het juridisch kader en geef ik een korte beschrijving van de praktijk van de erkenningsregeling en praktijkvoorbeeld en vonnis omtrent het hierboven genoemde voorbeeld van ProRail.

Lees de publicatie over de erkenningsregeling.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over aanbesteden en de erkenningsregeling, neem dan vrijblijvend contact op met Tsong Chen via 071 535 80 00 of e-mail chen@tk.nl

 

12/4/2018
door Tsong Ho Chen
Tsong Ho Chen

Tsong Ho Chen

Legal Counsel

CV via LinkedIn

T +31 71 - 535 80 20
E chen@tk.nl