Aanbestedingsspecialist Tsong Ho Chen versterkt aanbestedingspraktijk TeekensKarstens


TeekensKarstens advocaten notarissen is verheugd met de aankondiging dat aanbestedingsspecialist Tsong Ho Chen zijn expertise inzet voor cliënten van TeekensKarstens (TK). Met deze samenwerking voorziet TK in de behoefte om inkooptechnische en commerciële aspecten van een aanbesteding te vertalen naar de praktijk van het complexe aanbestedingsrecht.

Chen: “In veel organisaties is behoefte aan gespecialiseerde informatie en concreet advies over de vaak ingewikkelde praktijk van het aanbestedingsrecht. Denk aan vraagstukken als: Hoe moeten de aanbestedingsstukken opgesteld worden? Hoe moet de kwaliteit van een inschrijving beoordeeld worden? En hoe ga je om met gunningscriteria? De meeste problemen op het gebied van aanbestedingsrecht vragen om een praktische oplossing. Daar ligt mijn grootste kracht."

Van betrokkenheid bij aanbestedingen naar volledige focus

"Na mijn studie wiskunde aan de Universiteit van Leiden ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest als wiskundedocent,” vervolgt Chen. “In 1998 maakte ik de overstap naar de ICT-sector, waar ik na enkele jaren als consultant bij LogicaCMG gewerkt te hebben in 2003 in een nieuwe functie als legal advisor werd benoemd. In die functie ben ik betrokken geweest bij veel inschrijvingen op overheidsopdrachten. Sindsdien richt ik me vrijwel geheel op het aanbestedingsrecht. Eerst bij het advieskantoor Aiber Juridisch Advies en vervolgens bij advocatenkantoor BarentsKrans in Den Haag. In 2012 startte ik mijn eigen advieskantoor CHEN Aanbestedingsadvies.

Met diverse nevenfuncties op het gebied van het aanbestedingsrecht onderhoud ik mijn kennis in de breedte en in de diepte. Zo behandel ik als lid van de Commissie van Aanbestedingsexperts klachten van ondernemers over de toepassing van aanbestedingsregels bij een overheidsaanbesteding. Als commissie onderzoeken we of wij een bemiddelende rol kunnen spelen en brengen niet-bindende adviezen uit aan de partijen."

Specialisatie: verbanden leggen

"Mijn specialisatie is het vertalen van de inkooptechnische en commerciële aspecten van een aanbesteding naar degelijke juridische constructies, die passen binnen het complexe raamwerk van het aanbestedingsrecht. 

Door de combinatie van kennis en ervaring op verschillende disciplines, kan ik de gunningscriteria en beoordelingsmodellen van een aanbesteding niet alleen juridisch maar ook wiskundig benaderen. Dit komt vaak goed van pas. Met name als het gaat om technisch complexe aanbestedingen. Met mijn brede ervaring kan ik goed verbanden leggen."

Publicaties

"Naast de advisering en begeleiding van aanbestedingstrajecten publiceer ik over uiteenlopende onderwerpen in het kader van aanbestedingen en ontwikkel ik tools zoals beoordelingsmodellen, simulaties ten behoeve van gevoeligheidsanalyse en berekeningen van fictieve prijzen."  Bekijk publicaties

Nevenfuncties

  • Lid Commissie van Aanbestedingsexperts
  • Lid redactie Tijdschrift Aanbestedingsrecht
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht
  • Lid Nederlandse Vereniging voor informatietechnologie en Recht
  • Docent Aanbestedingsrecht Grotius Academie

Samenwerking met TK

Chen: "TK is een kantoor dat bij mij past. Kwaliteit gebundeld met een zeer praktische en laagdrempelige benadering in een zelfstandige niet-hiërachische organisatie. Dat spreek me enorm aan. We hebben hetzelfde doel: cliënten voorzien van een concreet advies."

Meer informatie

Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kunt u vrijblijvend contact opnemen met Tsong Ho Chen via e-mail chen@tk.nl of telefonisch 071 535 80 50.

 

03/7/2017
door Lizette Jaques
Lizette Jaques

Lizette Jaques

Advocaat

Gedreven, nieuwsgierige advocate met de focus op aanbestedingsrecht, mededingingsrecht (in de zorg) en omgevingsrecht. Werkt voornamelijk voor de publieke sector. Houdt van een uitdaging zowel op werkgebied als privé, bijvoorbeeld op sportief gebied (skiën, hardlopen, hockey). Leert graag op (verre) reizen nieuwe culturen kennen.

CV via LinkedIn

T +31 71 535 80 50
E jaques@tk.nl
voor Vastgoed