Karien Lagrouw, advocaat vastgoed, versterkt TeekensKarstens


Sinds 1 januari van dit jaar maakt advocaat Karien Lagrouw deel uit van het gespecialiseerde Vastgoedteam van TeekensKarstens. Het team werkt multidisciplinair samen en bestaat uit 17 professionals waaronder Fleur Spijker, partner TK, met wie Karien eerder samenwerkte bij het toenmalige Boekel de Nerée.

Spijker: "Voor TK is Karien de juiste aanvulling op het Vastgoedteam. Karien is een echte 'hyperspecialist' op het bestuursrecht met specialisatie op projectontwikkeling, omgevingsrecht en bestuursrechtelijke zaken. Zeer waardevol bij zowel projectontwikkeling als besluitvormingsprocessen."

Achtergrond

De geboren en getogen Leidse voltooide haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden, waar zij een jaar werkte voordat zij besloot advocaat te willen worden. Na circa 8 jaar met plezier te hebben gewerkt bij Boekel en Kennedy van der Laan maakte ze een overstap naar de Leidse universiteit, waar zij de afgelopen 4 jaar heeft lesgegeven. Nu keert zij terug in de advocatuur. TK lag voor de hand.

Lagrouw: "Ik miste concrete zaken in mijn werk en ben blij met mijn keuze, want dit is juist wat het vak zo ontzettend boeiend maakt. De bouw zit in de lift. Dat we twee jaar geleden nog in een diepe recessie zaten kan bijna niemand zich vandaag nog voorstellen. Er gebeurt heel veel en er is veel vraag. Vastgoed heeft me altijd gefascineerd. Ik woon in Leiden en het spreekt tot de verbeelding om mee te werken aan projecten in mijn eigen regio. Daarbij werk ik vaak vanaf het begin van een project intensief samen met de projectontwikkelaar en zorgen we ervoor dat het project de eindstreep haalt bij de Raad van State."

TK Cultuur

"De cultuur van TK past bij mij. Specialistisch, no nonsense en heel collegiaal. Als je elkaar goed kent, kun je veel makkelijker samenwerken. De platte organisatie en de samenwerking met de notarissen maken dat mogelijk. We kunnen hierdoor snel met advies komen en oplossingen implementeren."

Nevenfuncties

Lagrouw is lid van de regionale bezwarencommissie. "Ik blijf deze rol vervullen, uiteraard met uitzondering van de zaken die bij TK lopen. Het is interessant en leerzaam om regelmatig de andere kant van de medaille te zien aangezien ik normaliter optreed voor de ontwikkelaar."

Contactgegevens

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met Karien Lagrouw via T. 071 535 8076 of e-mail lagrouw@tk.nl

 

30/1/2018
door Edward van Lent
Edward van Lent

Edward van Lent

Advocaat, Partner

Begeleidt het liefst ontwikkelingen in het vastgoed, maar procedeert als het moet. Staat graag met relaties op de golfbaan om op ontspannende wijze zijn netwerk te onderhouden.

Sector: Vastgoed

CV via LinkedIn

T +31 71 - 535 80 50 / +31 6 - 53 15 89 57
E vanlent@tk.nl