Vastgoed & Projecten

"Tactisch inzetten van wet- en regelgeving. Zo dat uw projecten staan als een huis"

Wilt u weten wat de adviseurs van TK voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Edward van Lent, hoofd van de sector Vastgoed & Projecten.

Of u nu bouwt, complexen verhuurt, belegt in vastgoed of panden laat restaureren, u werkt in een sector die behoorlijk wordt uitgedaagd en een helder tactisch inzicht vereist. Uw sector staat letterlijk en figuurlijk midden in de maatschappij, en u hebt in uw werk met veel verschillende partijen en regels te maken. TK ondersteunt een grote groep cliënten in de sector Vastgoed & Projecten. Onze professionals adviseren projectontwikkelaars, makelaars, architecten, woningcorporaties, beleggers, verhuurder, huurders, verkopers of kopers met de juridische kant van de vastgoedzaak. Wij staan u graag terzijde met het slim toepassen van alle regelgeving. Zodat u uw projecten tot een goede eind kunt brengen.

De Omgevingswet in verschiet: wie kent hem (nog niet)?

Over de Omgevingswet valt juridisch gezien veel te zeggen. Tal van onderwerpen krijgen later nog invulling en voor velen is de wet onbekend. Deze nieuwsbrief belicht daarom eerst kort de stand van zaken. TK houdt op donderdag 23 juni a.s. een inleiding Omgevingswet waarvoor u van harte bent uitgenodigd. lees meer

Fleur Spijker
26/5/2016
door Fleur Spijker
Fleur Spijker

Fleur Spijker

Advocaat, Partner

Gespecialiseerd in overheidsbesluitvorming. Ruime ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening, projectontwikkeling, handhaving, toezicht en subsidies. Bij voorkeur actief aan ‘de voorkant’ van het proces. Politiek gevoel. Opsteller van vele publicaties, waaronder preadviezen voor de Vereniging voor Bouwrecht en handreiking Ministerie van I&M. Actief betrokken bij de nieuwe Omgevingswet.

CV via LinkedIn

T +31 71 - 535 80 50
E spijker@tk.nl

Moet de verhuurder of de huurder onderzoek doen naar het bestemmingsplan?

In diverse uitspraken van Nederlandse Gerechtshoven is – met verschillende uitkomsten – tussen huurders en verhuurders gestreden over de vraag wie er verantwoordelijk is voor (het onderzoek naar) de publiekrechtelijke bestemming van het gehuurde, meer in het bijzonder als aan deze bestemming niet (meer) kan worden voldaan en de overheid handhavend optreedt. Ligt het risico van strijdigheid met het bestemmingsplan dan bij de huurder of bij de verhuurder, die daar beiden onderzoek naar hadden kunnen doen? De Raad voor de Onroerende Zaken (ROZ) heeft hierover o.a. door middel van de toelichting op haar modellen een duidelijk standpunt ingenomen, maar rechters dachten daar desondanks nogal eens verschillend over. De Hoge Raad heeft zich in een uitspraak van 4 december 2015 over deze vraag uitgelaten. lees meer

Edward van Lent
19/1/2016
door Edward van Lent
Edward van Lent

Edward van Lent

Advocaat, Partner

Begeleidt het liefst ontwikkelingen in het vastgoed, maar procedeert als het moet. Staat graag met relaties op de golfbaan om op ontspannende wijze zijn netwerk te onderhouden.

Sector: Vastgoed & Projecten

CV via LinkedIn

T +31 71 - 535 80 50 / +31 6 - 53 15 89 57
E vanlent@tk.nl

Meer nieuws rond Vastgoed & Projecten

Onze ervaring in uw sector

• We ondersteunden een joint venture die een multifunctioneel gebouw ontwikkelde in een stationsgebied.
• We adviseerden een vooraanstaand initiator van vastgoedbeleggingsfondsen over het opzetten en financieren van meerdere vastgoedfondsen.